Házi marcipán


Az íze leginkább a bioboltokban kapható natúr marcipánéra emlékeztet. Isteni, E mentes, és pénztárcabarát. Hát persze, hiszen otthon készült, ráadásul percek alatt !


Hozzávalók:
10 dkg porcukor
kb 40 ml víz

  • Daráljuk meg a mandulát, például egy kávédaráló segítségével

  • Keverjük hozzá a porcukrot (ha csomós szitáljuk át)
  • Keverjük össze annyi vízzel, hogy gyúrható masszát kapjunk (körülbelül 40 ml, de a körülményektől függően lehet picit több, vagy egy picit kevesebb, úgyhogy apránként adagoljuk a vizet.
  • Csomagoljuk zsírpapírba, és felhasználásig tároljuk  hűtőben.

Ez a fajta marcipán alkalmas sütemények töltésére, bonbonok készítésére, vagy egyszerűen egy kis nasizásra, torták bevonásához azonban túlságosan puha. Házi körülmények között sosem leszünk képesen olyan sima felületű marcipán masszát alkotni, mint a bolti  marcipán, de bevonásra alkalmas marcipánt azért készíthetünk, ha változtatunk az arányokon, és 1 rész mandulához 3 rész porcukrot adunk. Ebben az esetben ha lehet még fokozottabban igaz, hogy bánjunk óvatosan a folyadékkal, nagyon kis adagokban keverjük a száraz hozzávalókhoz. Ha mégis túl ragacsosra sikerülne a massza további porcukor adagolásával segíthetünk a megfelelő állag kialakulásában.